top of page

Skrivguider
Hur man skriver en roman. All kunskap. Alla steg.

Lärandet har varit en stor del av mitt liv. Skrivandet har kommit att bli det.​ Att kombinera dessa två har med andra ord varit oundvikligt.

Mina guider är kända för att vara pedagogiska och effektiva. Framför allt då jag utgår från att vi lär oss på olika sätt och att vi är i olika faser av skrivandet.

 

Vissa behöver få arbeta i egen takt medan andra behöver givna tidsramar. Några behöver samtalet - andra jobbar bäst själva. Därför har jag tagit fram olika guide-program för att passa alla. Dessutom för att du ska kunna hämta den kunskap du behöver beroende på var du är i skrivprocessen. Alla guider hänger samman - men du har möjlighet att välja det område du särskilt vill titta på.

Ta gärna en titt på de olika guiderna här nedan. 

SKRIVGUIDER

Guide 1: 

10 skrivteorier

Från idé till bokmanus. En grundkurs för att lära sig de grundläggande färdigheterna du behöver för att skriva en roman. 11 videoklasser med den teori du behöver för att inte göra de klassiska nybörjarfelen. 

Passar dig som aldrig skrivit något eller till dig som behöver teorin för att komma i mål med ditt skrivprojekt. Här ingår även ett feedbackstillfälle!

Guide 2: 

Bygga grunden

En guide i att utveckla din idé vidare till ett fullständigt synopsis. Förberedelserna kan vara din livboj under skrivandet då man lätt kan tappa bort sig själv. Behöver man då planera allt innan? Nej, men man behöver veta en del om just strukturen och hur skelettet till en berättelse kan se ut .

Passar dig som ska utveckla din romanidé och lägga grunderna för ditt skrivande, men även för dig som behöver se över strukturen för att veta vilken riktning du ska ta för att komma vidare. Faktiskt nyttig även i redigeringsfasen. Ibland behöver man nämligen gå tillbaka för att få till de sista pusselbitarna.

Guide 3-4: 

Skriva boken

Du får all vägledning du behöver för att skriva en hel roman. Ja faktiskt! Med hjälp av en utförlig plan kan du hålla dig på rätt köl - förstå där man ska vrida upp volymen eller lägga en plantering.

Du leds steg för steg (kapitel för kapitel) till färdig bok. Tydligare än så här blir det inte. Med erfarenhet av att ha skrivit 10 romaner, analyserat litteratur och ett stort antal dramatiska kurvor har jag sammanställt en modell för dig att enkelt följa: utan att ens känna till något om dramaturgi. 

Du väljer vilken modell du vill använda: 

Spänningsroman eller en karaktärsdriven roman. Vad är då vad? 

Inom spänning kan du hitta crime, deckare, thrillers och polisdeckare.

Karaktärsdriven roman är allt från feelgood till prosa. Det vill säga berättelser där en eller flera personer står i fokus.

Önskar du feedback och handledning kan du alltid komplettera med Redaktörshjälp.

Guide 5: 

Redigera

Du får all vägledning du behöver för att färdigställa ditt manus. Många goda tips på hur man skapar en dynamisk berättelse. Guiden har två delar. Första delen ger tips för redigering under pågående skrivarbete och den andra guidar din redigering då du har ett färdigt manus . 

Kolla gärna min Redaktörshjälp om du önskar få feedback efter redigering.

Mer info om de olika guiderna hittar du här nedan.

Tryck på önskad guide så länkas du vidare.

Skärmbild (263).png
Skärmbild (262).png
Skärmbild (266)_edited.png
Fästpunkt 1

Mest prisvärt

10 skrivteorier

29 €

29

Perfekt då man ska starta/planera/strukturera ett skrivprojekt

Giltigt tills det avslutas

Mest prisvärt

Bygga grunden

18 €

18

Denna guide som tar dig från en romanidé till ett heltäckande synopsis

Giltigt tills det avslutas

Mest prisvärt

Skriva boken - karaktärsdriven

29 €

29

Passar alla som vill komma i mål med sitt bokmanus

Giltigt tills det avslutas

Mest prisvärt

Skriva boken - Spänning

29 €

29

Passar alla som vill komma i mål med sitt bokmanus

Giltigt tills det avslutas

bottom of page