Pernilla Lindroos - "Breven från E"
AnneAnka & Artur - Pernilla Lindroos
"Breven från E"      Boksläpp våren 2019


Släpps av Ordberoende förlag

Tänk dig att du biter ihop för att orka med ditt liv såsom det är och plötsligt får du ett brev från din nyligen avlidna väninna, som mer eller mindre tvingar dig att göra saker du aldrig drömt om att göra.Tänk dig sedan att du även måste delge dina mardrömsförehavanden med två andra kvinnor som har lika mycket gemensamt med dig som en död råtta.Det är vad som händer Amanda, Klara och Jenna. Tre kvinnor som enbart vill fortsätta att tiga om sitt förflutna.


En vecka efter psykiatrikern Ellens begravning får tre kvinnor var sitt brev. Ett brev som innehåller mer än vad som önskas och som kommer att ställa många saker på sin spets. Kvinnorna tvingas till att ses regelbundet och deras liv kommer aldrig mer att vara detsamma. De hemligheter de burit på i flera år, bubblar sakta upp till ytan. Det går inte längre att förtränga. 

Breven från E– om vikten av att prata för att läkas.Om sorg, oväntad vänskap, och om att våga älska igen.  

Amanda, 43, butikschef på KappAhl. Har dottern Erica 20 som nyligen flyttat hemifrån, något Amanda inte direkt uppskattar.  Hennes liv har börjat bli alltför inrutat och hon inser att hon kanske måste leta efter något meningsfullt (som inte har med dottern att göra). Lever på sparlåga men ser inte ut att våga ta några nya steg. Har en förmåga att säga ja till saker som hon borde säga nej till, och tvärtom. Hon har varit singel i många år och har väl inga planer på att ändra på det. 

Jonna, 44, skattegranskare. Ägnar sig en hel del åt utsvävningar där många olika män passerar. Hon har aldrig haft en tanke på att behålla någon av dem. Hon är minst sagt frispråkig och en aning gränslös, dessutom verkar hon ha fullt upp med att fly från ansvar - och gamla minnen.  

Klara 40. Har familj och jobbar som lågstadielärare. Hon ”blir med hund” trots att hon inte vill det och hennes energi börjar definitivt rinna ut. Hon bär på en oro, längtan och ett mörker som sakta håller på att sluka henne. Vad är det som tar all hennes kraft? 

Ellen, psykolog ochgod vän till de tre kvinnorna ovan. Har fungerat som deras mentor i mångt och mycket. Hon vill gärna se att de förändrar sina liv men dessvärre är hennes tid uträknad.  Avlider i cancer men hinner tänka ut en plan för att sparka tjejerna i rätt riktning.Site Builder drivs av  Vistaprint